🚚VRIJ EUROPA BESTELLINGEN > € 150

TOPACCESSOIRES VOOR DE JOU MOTORFIETS

🚚VRIJ ITALIË BESTELLINGEN > € 50

Nieuwe BMW F 900 GS / ADV

Nuova BMW F 900 GS / Adventure - Endurrad

Peppe |

Nieuwe BMW F 900 GS / ADV: kenmerken en nieuws

De F 900 GS is ontworpen om een ​​extreem krachtige rit te bieden en de mogelijkheid om ongebruikelijke wegen en paden te verkennen. Dankzij een snelle en lichtgewicht motor kun je vrij door rotsen, grind, wind, water en bergen navigeren. Beleef het avontuur met de F 900 GS, overwin grenzen en ontdek de spanning van de #SpiritOfGS.

De F 900 GS biedt een optimale offroad-ervaring dankzij het ergonomische ontwerp: hoog stuur, lage voetsteunen en een hoger rempedaal, beter bereikbaar dankzij de verlaagde stops. Het inklapbare pedaal zorgt voor maximale toegankelijkheid, terwijl het verstelbare versnellingspedaal zorgt voor de perfecte zithouding. Laat u in absoluut comfort door deze motor leiden!

De F 900 GS biedt meer comfort en veiligheid dankzij de handkappen, standaard gemaakt van kunststof, die bescherming bieden tegen weer en wind. Voor meer ervaren rijders zijn er ook Enduro-handkappen met metalen poten verkrijgbaar. Bovendien is het dankzij de optionele voorbereiding mogelijk om BMW navigatiesystemen of andere elektronische apparaten op de motorfiets te monteren.

De F 900 GS is een lichte en krachtige motorfiets, die slechts 219 kg* weegt. Dankzij nieuwe componenten zoals de plastic tank, accu, staart en Akrapovic-geluiddemper zijn de acceleratie en het rijgedrag uitstekend. Het biedt een geweldige rijervaring.

De geheel nieuwe F 900 GS belooft een uitzonderlijke rijervaring, zowel in rechte lijn als off-road. De tweecilinder lijnmotor levert hoge prestaties met een piekvermogen van 77 kW (105 pk) bij 8.500 tpm en een maximumkoppel van 93 Nm bij 6.750 tpm. De motor staat garant voor rijplezier op elke route.

Elk aspect van de F 900 GS is zo ontworpen dat u de wildste wegen kunt betreden. Het agressieve ontwerp, de framepanelen voor maximale grip en het verstelbare windscherm zorgen ervoor dat je onbeperkt kunt experimenteren. Zo kun je jouw GS spirit altijd in de kijker zetten, met het krachtige logo op de tank. Ga mee op avontuur met de F 900 GS.

De lichtgewicht plastic tank is ontworpen om het gewicht van uw voertuig te optimaliseren zonder dat dit ten koste gaat van de brandstofcapaciteit. Met een gewicht van 62% minder dan een stalen tank en een inhoud van 14,5 liter kunt u met deze tank voldoende brandstof meenemen voor uw avonturen. De gestroomlijnde vorm maakt het ook mogelijk om zachte tassen, rugzakken of aluminium koffers te bevestigen.

De nieuwe BMW F 900 GS/ADV werd begin 2020 gepresenteerd en haalde meteen de krantenkoppen vanwege zijn talrijke nieuwe features en verbeteringen. In dit artikel vertellen we je over de meest interessante kenmerken van deze motorfiets en hoe hij zich op de weg gedraagt.

 

Laten we meteen beginnen met de twee beschikbare versies: de F 900 GS en de F 900 GS Adventure. De eerste is ideaal voor gemengd gebruik tussen weg- en licht off-roadgebruik, terwijl de tweede meer geschikt is voor wie op zoek is naar een complete avontuurlijke motorfiets die elk terrein aankan. Beide versies zijn voorzien van een 895 cc parallelle twin motor, die een maximaal vermogen levert van 105 PK bij 8.500 tpm. De motor is gekoppeld aan een zesversnellingsbak en eindaandrijving met ketting.

 

Een van de meest interessante innovaties vinden we het stalen traliewerkframe, waardoor de fiets lichter en gemakkelijker te hanteren is. De F 900 GS weegt slechts 211 kg (in rijklare toestand), terwijl de Adventure-versie 229 kg weegt.De wegligging wordt gegarandeerd door het verstelbare veersysteem op beide assen: aan de voorzijde bevindt zich een 43 mm telescoopvork, terwijl aan de achterzijde een monoshock met gasveren zit. Bovendien is de fiets voorzien van schijfremmen op beide wielen, met remklauwen met vier zuigers voor en remklauwen met twee zuigers achter.

 

Een ander interessant nieuw kenmerk is de introductie van het dynamische tractiecontrolesysteem (DTC), dat de vermogensafgifte regelt op basis van de bodemgesteldheid. Zo blijft de motorfiets stabiel en veilig, zelfs op gladde of hobbelige ondergrond. Het DTC-systeem is instelbaar op drie interventieniveaus: Rain, Road en Dynamic.

 

Ten slotte kunnen we niet anders dan praten over de technologische uitrusting van de nieuwe BMW F 900 GS / ADV. De motor is namelijk uitgerust met een 6,5 inch TFT-dashboard, dat gedetailleerde informatie geeft over de prestaties van de motor en de rijassistentiesystemen. Onder deze laatste vinden we het ABS Pro-systeem, dat het remmen automatisch regelt om wielblokkering te voorkomen, en het bandenspanningscontrolesysteem.

 

Kortom, de nieuwe BMW F 900 GS/ADV is een motorfiets met een sportief en avontuurlijk karakter, ideaal voor wie op zoek is naar een voertuig dat elk type terrein aankan. Met zijn kracht, lichtheid en technologische uitrusting van de nieuwste generatie is hij voorbestemd om een ​​van de meest geliefde motorfietsen te worden onder avontuurlijke liefhebbers op de weg.

Laat een reactie achter

Let op: commentaar moet vóór publicatie worden goedgekeurd.