🚚VRIJ EUROPA BESTELLINGEN > € 150

TOPACCESSOIRES VOOR DE JOU MOTORFIETS

🚚VRIJ ITALIË BESTELLINGEN > € 50

BMW R1300 GS Adv: aanstaand debuut

BMW R1300 GS Adv: debutto imminente - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW R1300 GS Adv: naderend debuut en alles wat je moet weten

Het wachten op de BMW R1300 GS Adv is eindelijk voorbij. De nieuwe motorfiets, gehomologeerd vanaf 31 mei 2024, is klaar om op de markt te komen en brengt een reeks technische verbeteringen en innovaties met zich mee in vergelijking met het vorige model. MOTORRAD onderzocht de belangrijkste kenmerken van de nieuwe GSA en vergeleek deze met de BMW R1300GS standaard en de vorige BMW R1250 GS Avontuur .

 

Homologatie en nieuws

 

Daar BMW R1300 GS Avontuur , afgekort tot GSA, werd officieel goedgekeurd in Zwitserland en geïntroduceerd met een nieuwe automatische transmissie ASA (Automatic Shift Assistant). Deze innovatie zorgt voor soepel en naadloos schakelen, waardoor de rijervaring wordt verbeterd. Hoewel er nog geen volledige technische gegevens beschikbaar zijn, laten de gegevens voor de homologatie aanzienlijke verschillen zien vergeleken met de R1300 GS.

 

Krachtige prestaties

 

De nieuwe BMW R1300 GS Adv behoudt een maximumvermogen van 145 pk (107 kW) bij 7.750 tpm, met een maximumkoppel van 149 Nm bij 6.500 tpm. Deze specificaties maken het tot een krachtige en hoogwaardige motorfiets, die elk terrein met gemak aankan. De GSA is echter goedgekeurd voor een topsnelheid van 220 km/u, iets lager dan de R1300 GS. Vergeleken met de R 1250 GS Adventure biedt de nieuwe 1300 GSA 9 pk meer, 6 Nm extra koppel en een 7 km/u hogere topsnelheid.

 

Gewicht en tank

 

Een belangrijk aspect van de nieuwe GSA is het gewicht. Met een toename van 21 kg ten opzichte van de R 1300 GS komt de GSA rijklaar op een totaalgewicht van 271 kg. Daarmee is hij ook 3 kg zwaarder dan de R 1250 GSA. De tankinhoud, hoewel niet gespecificeerd, zal naar verwachting groter zijn dan die van de R 1300 GS, vergelijkbaar met de 30 liter van de 1250 GSA. Het laadvermogen is ook toegenomen: de nieuwe GSA kan tot 485 kg dragen, 20 kg meer dan de R 1300 GS.

 

Afmetingen en hoogte

 

De BMW R1300 GS Adv is iets korter dan de R 1300 GS, met een totale lengte van 2.208 mm, 4 mm minder dan de GS en 62 mm minder dan de 1250 GSA. De hoogte is echter aanzienlijk vergroot en bedraagt ​​afhankelijk van de voorruit tussen 1.538 en 1.588 mm. Deze toename in hoogte suggereert een opnieuw ontworpen voorkant en een sportieve opstelling met 20 mm meer veerweg.

 

Banden en wielen

 

In tegenstelling tot andere grote reis-enduro's heeft de nieuwe BMW R1300 GS Adv geen 21-inch voorwiel. In plaats daarvan behoudt hij de vertrouwde wiel-bandcombinatie met 120/70 R19 vooraan en 170/60 R17 achteraan, zonder opties voor andere banden.

 

Lancering en prijs

 

Nu de homologatie voltooid is, zal de nieuwe BMW R1300 GS Adv waarschijnlijk vanaf de late zomer of vroege herfst van 2024 worden gepresenteerd en te koop zijn. Hij zou zijn debuut kunnen maken op de BMW Motorrad Days in Garmisch in juli, en zal zeker verkrijgbaar zijn als model voor 2025. De verwachte prijs voor de nieuwe 1300 GSA zal boven de 20.000 euro uitkomen, aangezien de BMW R1300 GS Adv momenteel begint bij 19.950 euro.

 

De BMW R1300 GS Adv belooft een uitzonderlijke motorfiets te worden, die kracht, robuustheid en technologische innovaties combineert om een ​​ongekende rijervaring te bieden. Het enige dat overblijft is wachten op zijn aankomst op de wegen om zijn volledige potentieel te ontdekken.

De BMW R1300 GS Adv is ongetwijfeld een van de meest verwachte motorfietsen van 2023. Dit model belooft de lat voor avontuurlijke motorfietsen nog hoger te leggen, met de nadruk op technische innovaties, geavanceerd ontwerp en ongeëvenaarde kracht. Maar wat maakt deze fiets zo bijzonder en waarom heeft iedereen het erover? Laten we het samen uitzoeken.


Als we het over de BMW R1300 GS Adv hebben, kunnen we niet anders dan de Duitse precisietechniek vermelden die elk van zijn componenten kenmerkt. De nieuwe versie is uitgerust met een krachtigere motor die niet alleen de prestaties verbetert, maar ook zorgt voor een soepelere rijervaring. De motor, met een vergrote cilinderinhoud van 1300 cc, belooft een opmerkelijk koppel en snelle acceleratie, waardoor hij ideaal is voor zowel lange excursies als avonturen op ruw terrein.


Een ander kenmerk dat de BMW R1300 GS Adv onderscheidt, is het robuuste en veelzijdige ontwerp. Elk aspect van de motorfiets is ontworpen om de rijder maximaal comfort en veiligheid te bieden, en de geavanceerde ergonomie zorgt ervoor dat je urenlang kunt rijden zonder moe te worden. Het vernieuwde frame, lichter en resistenter, zorgt voor een grotere manoeuvreerbaarheid zonder de stabiliteit in gevaar te brengen.


Technologie is een ander sterk punt van de nieuwe BMW R1300 GS Adv. Uitgerust met de nieuwste rijhulpsystemen en een TFT-kleurendisplay, biedt hij een interactieve en aanpasbare ervaring. Dankzij het geavanceerde geïntegreerde navigatiesysteem en de talrijke connectiviteitsopties kunnen piloten altijd verbonden blijven met de buitenwereld, zelfs in de meest afgelegen gebieden.


Ten slotte moet nog melding worden gemaakt van het laadvermogen en het aanbod aan beschikbare accessoires. De BMW R1300 GS Adv is ontworpen met avontuurlijke reizigers in gedachten die alles wat ze nodig hebben met zich mee moeten dragen. Met diverse eenvoudig te installeren bagagerekken en tassen biedt dit model praktische oplossingen voor ieder type reis.


Concluderend vertegenwoordigt de BMW R1300 GS Adv een echte evolutie in de wereld van avontuurlijke motorfietsen. Met zijn mix van kracht, geavanceerde technologie en intuïtief ontwerp belooft hij een ideale keuze te zijn voor wie op zoek is naar een compromisloze rijervaring. Het enige dat overblijft is wachten op zijn aanstaande debuut om het van dichtbij te kunnen bewonderen en te begrijpen hoe het de normen van de sector zal herdefiniëren.

Laat een reactie achter

Let op: commentaar moet vóór publicatie worden goedgekeurd.