🚚VRIJ EUROPA BESTELLINGEN > € 150

TOPACCESSOIRES VOOR DE JOU MOTORFIETS

🚚VRIJ ITALIË BESTELLINGEN > € 50

De BMW R 1250 GS Adventure neemt afscheid

La BMW R 1250 GS Adventure dice addio - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW R 1250 GS Avontuur: een emotioneel afscheid

De BMW R 1250 GS Adventure gaat als Ultimate Edition op afscheidstournee, maar nog niet in Duitsland.

De nieuwe BMW R 1300 GS is sinds november 2023 op de markt, maar BMW heeft nog geen opvolger voor de BMW R 1250 GS Adventure geïntroduceerd. De Adventure-variant blijft daarom beschikbaar in de 1250-versie. Het einde lijkt echter nabij, zoals wordt gesuggereerd door de introductie van de R 1250 GS Adventure Ultimate Edition. De nieuwe R 1300 GS Adventure, die samen met andere modellen uit de R 1300-serie R 1400 GS zou kunnen heten, wordt naar verwachting tussen 2024 en 2025 gelanceerd.

BMW R 1250 GS Adventure ultieme editie 2024

Vanaf 10 februari 2024 lanceert BMW Motorrad de R 1250 GS Adventure Ultimate Edition in Nederland en België, met 100 exemplaren beschikbaar voor elk land. In Nederland wordt de prijs 32.950 euro, in België 29.950 euro, inclusief belastingen.

Triple Black-stijl met volledige uitrusting

De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition is een volledig uitgeruste versie in Triple Black-stijl. Volgens BMW Motorrad Nederland biedt deze editie ondanks de hoge prijs een besparing van ruim 2.600 euro ten opzichte van de standaarduitrusting. De uitgebreide uitrusting omvat comfort-, touring-, Dynamic- en light-pakketten, het semi-actieve Dynamic ESA-chassis, schakelassistent, verwarmde handvatten en stoelen, goudgeanodiseerde kruisspaakwielen, Keyless Ride-systeem, diefstalalarmsysteem, diverse beveiligingen , maar ook tot zwarte aluminium koffers en topkoffers.

Limited edition 2024 voor Nederland en België

De R 1250 GS Adventure Ultimate Edition wordt geïdentificeerd als een gelimiteerd speciaal model, met goudkleurige emblemen en gele decoratieve strepen, die de herkenningswaarde vergroten vergeleken met de Ultimate Edition die in het voorjaar van 2023 in Italië werd aangeboden. Deze laatste had zwarte wielen, gekruiste spaken en een standaard Akrapovic-geluiddemper.

Ultimate Edition 2023 voor Italië

BMW is van plan om wereldwijd 2.100 exemplaren van de R 1250 GS Adventure Ultimate Edition te produceren. Dit speciale model werd in het voorjaar van 2023 voor het eerst gelanceerd in Italië, eveneens gebaseerd op de Triple Black-variant en uitgerust met vrijwel alle opties die beschikbaar zijn in de online configurator van BMW, inclusief gefreesde aluminium componenten uit het Option Original Accessoires-assortiment -719. De prijs voor Italië in 2023 bedroeg 26.900 euro, een besparing van 2.000 euro ten opzichte van de standaardconfiguratie. Hoewel BMW dit bijzondere model inmiddels in meerdere Europese landen aanbiedt, is hij in Duitsland nog niet verkrijgbaar voor dealers en klanten.
Uiteraard voor de verfijnde smaakpapillen Premium accessoires voor BMW R1250 GS Adventure je kunt ze vinden opEndurrad .

Conclusie

De nieuwe BMW R 1300 GS Adventure (of ‘R 1400 GS’) is nog niet op de markt, maar de R 1250 GS Adventure sluit zijn reis in Europa al af met de Ultimate Edition. Na Italië, waar hij in het voorjaar van 2023 werd gelanceerd, komt de Ultimate Edition vanaf 10 februari 2024 naar Nederland en België, met 100 exemplaren voor elk land, gebaseerd op de Triple Black-versie en met een opmerkelijk prijsvoordeel ten opzichte van de standaard model. Voorlopig zijn er echter geen lanceringen gepland in Duitsland.

De BMW R 1250 GS Adventure is al jaren een referentiepunt in de wereld van avontuurlijke motorfietsen. Met zijn vertrek vragen veel liefhebbers zich af wat de toekomst van avontuurlijke motorfietsen zal zijn.In dit artikel gaan we onderzoeken wat de BMW R 1250 GS Adventure zo bijzonder maakte en wat we in de toekomst kunnen verwachten.


Een van de opvallende kenmerken van de BMW R 1250 GS Adventure was zijn veelzijdigheid. Geschikt voor lange ritten over asfaltwegen, maar ook voor het berijden van ruw terrein, wist deze fiets het beste van twee werelden te combineren. De krachtige 1254cc tweecilinder boxermotor zorgde voor een uitzonderlijk koppel en een soepele acceleratie, waardoor elke rit een onvergetelijke ervaring werd. Bovendien zorgden het geavanceerde ophangsysteem en de robuuste structuur voor stabiliteit en comfort, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.


Maar het waren niet alleen haar prestaties die haar uniek maakten. Technologische innovatie heeft een cruciale rol gespeeld. De BMW R 1250 GS Adventure was uitgerust met geavanceerde functies zoals het ShiftCam-transmissiesysteem, dat de prestaties bij verschillende toerentallen optimaliseerde, en het TFT-kleurendisplay, dat op een duidelijke en intuïtieve manier alle informatie gaf die de rijder nodig had. Deze kenmerken verbeterden niet alleen de rijervaring, maar verhoogden ook het veiligheidsniveau.


Het afscheid van de BMW R 1250 GS Adventure betekent een aanzienlijke verandering in het landschap van avontuurlijke motorfietsen. BMW blijft echter werken aan innovaties die beloven kwaliteit en prestaties naar een nieuw niveau te tillen. Voor liefhebbers is het weliswaar lastig om afscheid te nemen van een icoon als de BMW R 1250 GS Adventure, maar de toekomst ziet er veelbelovend uit met nieuwe uitdagingen en kansen aan de horizon.


Kortom: de erfenis van de BMW R 1250 GS Adventure zal nog lang voortleven in de harten van motorliefhebbers. Zijn impact op de wereld van avontuurlijke motorfietsen valt niet te ontkennen, en zijn afscheid markeert het einde van een tijdperk, maar ook het begin van een nieuwe fase vol mogelijkheden. Blijf ons volgen voor verdere ontwikkelingen in het avontuurlijke motorlandschap.

Laat een reactie achter

Let op: commentaar moet vóór publicatie worden goedgekeurd.